Gastronomia i żywność

 Gastronomia i żywność

Komunikat do wszystkich miłośników zimnych deserów: Wytwórnia Lodów Polskich „U Lodziarzy” w związku z trwającymi upałami zorganizowała 15 sierpnia „Noc lodożerców” w wybranych lodziarniach w...

 Gastronomia i żywność

Kultowy  model „cytrynki” -  Citroën HY z 1968 roku to nowy, mobilny punkt Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” i drugi retro ice-truck na polskich drogach....

 Gastronomia i żywność

Berlin – stolica Niemiec od lat stanowi przystanek dla wielu turystów, ludzi biznesu i gwiazd kina. Coroczny festiwal filmowy Berlin Biennale przyciąga tysiące gwiazd Hollywood...

 Gastronomia i żywność

Pięć nowych punktów na makarunowej mapie Polski - to bilans pierwszego kwartału działania franczyzowej marki Makarun Spaghetti and Salad. Dzięki temu utrzymuje ona tytuł największej...

 Gastronomia i żywność

75 marek franczyzowych z różnych branż prezentowało się podczas minionego weekendu na targach „Pomysł na firmę” w Katowicach. Wśród nich znalazły się również koncepty rodem...

 Gastronomia i żywność

Wśród czynników decydujących o efektywności pracowników, są też takie, na które pracodawcy pozornie nie mają realnego wpływu. Mowa o stylu życia, a w szczególności o...

 Gastronomia i żywność

Pan Leszek Wojtyla otworzył punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad w poznańskiej galerii Malta 2 marca. Rozmawiamy z nim o tym, jak początkujący w branży...

 Gastronomia i żywność

Fast foody kojarzą się w Polsce niezbyt dobrze. Najczęściej ze śmieciowym jedzeniem z budki przy dworcu. A przecież „fast” nie znaczy byle jak tylko szybko....

 Gastronomia i żywność

Lodziarze szykują się do sezonu sprzedażowego i rozpoczynają wiosenne porządki. Zapewne niektórzy z nich planują wymienić maszyny. Hard-Ice, polski producent automatów do lodów oferuje im...

 Gastronomia i żywność

Wbrew wrogiej imperialistycznej propagandzie, kolektyw lodziarzy, podczas tegorocznych targów Expo Sweet, jednomyślnie powiedział TAK wielkiemu powrotowi Lodów PRL. Gdyż to jedna z lepszych rzeczy, która...

 Gastronomia i żywność

LodyBonano zmieniają filozofię sprzedaży. Dają klientowi wybór i uwalniają jego kreatywność. Teraz to on będzie twórcą swojego deseru, skomponuje jego smak, wygląd, dobierze dodatki. Będzie...

 Gastronomia i żywność

Owoce w puszkach, oliwki i żurek – to kolejne produkty wdrażane przez Polską Grupę Supermarketów w ramach promocji marka własnej O! Dobre. Pewne. Twoje. Jeszcze przed świętami...

 Gastronomia i żywność

Firma Hard-Ice, czołowy polski producent automatów do lodowych świderków, wprowadza na rynek maszynę, na którą czekało wielu lodziarzy i restauratorów. Automat na tzw. zwykłą wtyczkę...

 Gastronomia i żywność

Początkujący przedsiębiorcy często obawiają się zainwestowania w marki gastronomiczne, gdyż jest to biznes dość wysokiego ryzyka. Rozwiązaniem dla nich może być skorzystanie z ofert franczyzowych,...

 Gastronomia i żywność

Przyjmuje się, że doskonałe miejsce na lokal gastronomiczny, to takie, gdzie przewija się tłum ludzi. Są klienci, sukces więc gwarantowany. Ale to nie takie proste....

Page 1 of 3